Maková mouka 500g
Kód: 0015849Detailní popis produktu
Už jste zkoušeli péct z černé mouky? bez lepku vhodná pro low carb 12x více vápníku než v mléce plnohodnotná náhrada pšeničné mouky obsahuje vápník, železo, fosfor, měď, hořčík zdroj antioxidantu-vitamínu E vypěstováno i zpracováno v Česku Maková mouka vzniká vylisováním makových semen, čímž se zbaví tuků. Není to proto stejný produkt jako mletý mák. Maková mouka obsahuje až o 30 % více živin než mletý mák. Mák pochází od českých farmářů. Kvalita českého máku se řadí mezi světovou špičku. Dá se také použít jako plnohodnotná náhrada klasické mouky. Výhodou je, že je bez lepku a díky nízkému obsahu sacharidů i vhodná pro low carb diety. Mák je také důležitým zdrojem vápníku - ve srovnání s mlékem jej obsahuje až 12x více. Tento vápník je navíc lépe vstřebatelný. Maková mouka je bohatá i na další minerály. Například zde najdeme velké množství hořčíku, železa a mědi. Železo a měď jsou důležité při tvorbě červených krvinek. Železo pak pomáhá i předcházet svalovým slabostem. Hořčík pomůže uvolnit svaly a je známý i pro své účinky zlepšovat spánek. Použití Maková mouka poslouží jako plnohodnotná náhrada běžné mouky. Upečete z ní buchty, koláče i chleba, zahustíte polévky a omáčky a můžete použít do nejrůznějších kaší. Složení Vylisovaná mletá semena máku modrého Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 1644 kJ / 398 kcal tuky 10 g z toho nasycené mastné kyseliny 1 g sacharidy 10 g z toho cukry 4 g vláknina 30 g bílkoviny 36 g sůl 0,0 g Země původu: Česká republikaDoplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.