Upraženo Zrnková káva - Brazil 100% Arabica
Kód: 89228/125 89228/250 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Káva Brazil je ideální pro ty, kteří s pitím výběrové kávy začínají. Je jemná, ale zároveň chuťově zajímavá, a díky čokoládovým a oříškovým tónům vám bude chutnat hlavně na espresso.
Ocenění: Naše pražená káva Brazil získala ocenění GREAT TASTE AWARDS 2022 a 2023⭐
Dnes se společně podíváme do Brazílie - země kávě zaslíbené! Díky 2.3 miliony hektarů plantážní plochy (což je asi 2,3 milionů fotbalových hřišť, což je tedy skutečně hodně!) je Brazílie největším producentem Arabika kávy na světě. Vzhledem k velikosti země se zde nacházejí tři podnebné pásy (rovníkový, subtropický, mírný), které jsou ideální prostředí pro pěstování různých druhů kávovníků. Káva Diamond, kterou vám aktuálně nabízíme, je skutečným klenotem mezi kávami - vyniká svou kvalitou a chutí :)
O podmínkách pro farmáře
Naše káva Diamond pochází z oblasti Minas Gerais v jihovýchodní části Brazilie. V této úrodné oblasti kávu pěstuje téměř každý. Proto zde funguje velké množství družtev, díky kterým mají jeho členové možnost zdravotní podpory, stipendií či dalšího vzdělávání v oblasti zemědělství. Ve všech projektech je kladen velký důraz na udržitelné zemědělství a kroky vedoucí k snížení negativního vlivu pěstování kávy na životní prostředí. Mezi ekologické formy pěstování kávy se řadí například shromažďování vody ze zpracovatelských mlýnů, která se pomocí speciální techniky dále využívá při čištění odpadních vod. Pro většinu obyvatel je kávovník hlavním zdrojem příjmů, a proto se mu místní farmáři věnují s láskou.
O chuti
Kávové plantáže se nachází ve výšce nad 1100 m.n.m, což chuti kávy zaručuje vysokou kvalitu. Káva Brasil Diamond je proslulá sladkou a vyváženou chutí, kterou odborníci ohodnotili cuppingovým skóre 82,5, což značí, že se jedná o výběrovou kávu. Chuť je jemná a snoubí se v ní čokoládové a oříškové tóny s ovocným nádechem. Aroma je příjemné, neobsahuje stopy hořkosti. Pro své vlastnosti se skvěle hodí především na přípravu espressa, potěší ale také milovníky alternativních způsobů přípravy.
Tato káva je zpracována metodou natural, neboli suchou metodou, které je ze všech metod nejstarší. Při pečlivém sběru a sušení nabízí káva zpracovaná suchou metodou výborné aroma a sladkou chuť. Někteří ji přirovnávají k ovocnému salátu nebo kompotu. Jde navíc o nejekologičtější metodu zpracování. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci, kde se musí pravidelně obracet a po vysušení je nutné mechanicky očistit zrnka od dužiny se slupkou. Pokud je celý proces proveden správně a zodpovědně, dodá kávě „plnější tělo“ a velmi zajímavou chuť s nádechem ovoce.
Káva se hodí především na přípravu espressa, pokud ale máte rádi silnou chuť a hořké tóny, určitě vám zachutná i v rámci jiné přípravy. Co třeba si ji připravit v moka konvičce nebo frenchpressu?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V Beskydech pro vás pražím vlastní zrnkovou kávu, která je vždy čerstvá, voňavá a chuťově bohatá. Upraženo je prostě světová káva s beskydským srdcem! Upraženo zrnková káva patří ve většině do kategorie výběrové kávy, známe její původ a pěstitele a cuppingové skóre je vyšší než 80 bodů. Díky širokému výběru můžete ochutnat zrna z různých koutů světa.