Upraženo Zrnková káva - Burundi 100% Arabica
Kód: 89234/125 89234/250 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Aktuální novinka pro všechny milovníky afrických káv. Skvělá Burundi Turaco vás překvapí svou sladce ovocnou chutí.
Hledáte kávu, do které se zamilujete po prvním doušku? Právě jste ji našli! Každým rokem milovníci kávy z celého světa čekají na sklizeň burundské kávy. Místní neprodukují žádné obrovské množství, každý zemědělec se stará přibližně o 200 keřů, místní káva ale patří mezi ty nejkvalitnější a nejchutnější na světě. Je to dáno vysokou nadmořskou výškou, pěstováním ve skutečně malém množství a také tím, že pro místní je pěstování kávy existenčně důležité, na své kávě si proto dávají mimořádně záležet.
O podmínkách pro farmáře
V Burundi se káva pěstuje poměrně krátkou dobu. Kávovníkové keře (Coffea arabica) přivezli do země v 30. letech 20. století Belgičané, kteří až do roku 1962 Burundi spravovali. Soukromé zpracovatelské závody se v tomto středoafrickém státě profilovaly až po občanské válce v roce 2006. Malí farmáři se starají zpravidla o 200 rostlin kávovníků, sklízejí je ručně. Zemědělce z oblasti Kayanza shromažďuje družstvo Greenco, které se stará o materiální zázemí a také o systematické vzdělávání místních členů. Společnost se také podílí na zvyšování zaměstnanosti mladých lidí, jejich nezaměstnanost v Burundi dosahuje 50 %. Místním neni cizí ani ekologie - všechny zpracovatelské stanice mají vlastní čističky vody a využívají solární energii.
O chuti
Kávové plantáže se nachází ve výšce do 1 800 m.n.m, díky čemuž má káva nižší aciditu. Místní káva je známá především ovocným aroma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V Beskydech pro vás pražím vlastní zrnkovou kávu, která je vždy čerstvá, voňavá a chuťově bohatá. Upraženo je prostě světová káva s beskydským srdcem! Upraženo zrnková káva patří ve většině do kategorie výběrové kávy, známe její původ a pěstitele a cuppingové skóre je vyšší než 80 bodů. Díky širokému výběru můžete ochutnat zrna z různých koutů světa.